Jaquet Droz

Jaquet Droz on vuodesta 1738 lähtien toteuttanut perustajansa Pierre Jaquet-Droz’n innovatiivisuuden ja hienostuneen estetiikan henkeä. Tämä nerokas keksijä ja harvinaislaatuinen visionääri oli ensimmäinen, joka perusti kellosepänpajan Geneveen. Yhdessä poikansa Henri-Louis’n kanssa he valloittivat Euroopan ja Kiinan hovit ihastuttavilla luomuksillaan kuten upeilla ihmishahmoisilla mekanismeilla ja arvokkailla musiikkikelloilla.
Yhä edelleen Jaquet Droz’n filosofian ytimen muodostavat valistuksen ajalta periytyvät eleganttius ja kansainvälisyys. Kautta aikojen kellojen design, materiaalit ja erikoisosaaminen on yhdistetty mekaniikkaan yllättävillä ja hienostuneilla tavoilla: monimutkaiset komplikaatiot käyvät rinnan hehkuvan emalin tai helmien ja jalokivien loisteen kanssa. Tilaustyönä valmistettavissa kellotauluissa ovat esillä kauniit mineraalit ja taidokkaat koristelut.

Jaquet Droz henkii edelleen eksklusiivisuutta – lähes kolmen vuosisadan jälkeen – tarkkaan valikoitujen mallistojen ja rajoitettujen erien Numerus Clausus -kellojen muodossa. Tavoitteena on edelleen häikäistä ja ihastuttaa, sekä viedä tätä taiteenlajia yhä eteenpäin.

 

sivulle www.jaquet-droz.com