FAQ

Kuinka usein kello tulisi huoltaa?

Mekaaniset, automaattikellot:

Täysin tarkkaa huoltoväliä ei voi antaa, sillä se riippuu mallista, koneiston tyypistä, ilmastosta, käytön määrästä ja laadusta. Kuitenkin nyrkkisääntönä voi pitää valmistajien ohjeiden mukaista 4 – 8-vuotta.*

*) koonta useamman valmistajan ohjearvoista.

Paristo-/kvartsikellot:

Paristolla ja akuilla toimivissa kelloissa on myös mekaanisia osakokonaisuuksia missä on öljyjä ja voiteluja, mikä tarkoittaa niidenkin tarvitsevan huoltoa aika-ajoin.

Yleisimmin paristokellon tietää olevan huollon tarpeessa, kun kelloon vaihdettu paristo kuluu nopeasti loppuun – normaalitapauksissa kellon pariston tulisi kestää alkaen yhden vuoden.

Mitä kellon huolto tarkoittaa?

Yleisesi huolto kellolle tarkoittaa koneiston purkua, pesua, uudelleen kasaamista ja öljyämistä – toimenpiteeseen kuuluu käynnin säätö ja muita tarvittavia toimenpiteitä kuten magneettisuuden poisto osista.

Lisäksi tietyt kuluvat osat yleensä vaihdetaan suoritettavan toimenpiteen yhteydessä (mm. vetojousi ja tiivisteet).

Huolto-nimikettä käytetään usein myös tapauksissa, joissa kellossa on selvästi jokin osakokonaisuus rikki tai viallinen – näissä tapauksissa rikkoutuneet/vialliset osat korjataan tai vaihdetaan, sekä suoritetaan muut yleishuoltoa vaativat toimenpiteet.*

*) Lähtökohtaisesti varsinaisia ”osakorjauksia” ei suoriteta (mikä tarkoittaisi vain tietyn osan/osakokonaisuuden vaihtamista/korjaamista) tekemättä muuta yleishuoltoa.

Takuun alaisuus ja ehdot.

Merkkien kansainväliset takuut kattavat materiaali- ja valmistusvirheet, jotka hankitussa kellossa ovat ostohetkellä. Takuu on voimassa ainoastaan, mikäli takuutodistus/kortti on täytetty oikein (päivämäärä, myyjän leima, referenssi/sarjanumero tai muu tunnistenumero) virallisen jälleenmyyjän toimesta.

Takuuasioissa tulisi aina esittää kellokohtainen takuutodistus/kortti.

Takuu ei kata:

-Pariston kestoa

-Normaalikäyttöä ja kulumista (esim. naarmut)

-Minkään ulkopuolisen vahingon tai huolimattoman käytön aiheuttamia vikoja ja seuraksia. Huolimattoman käytön esimerkkeinä pudotukset, lommot, kolhut, iskut, murskaantuminen. *

-Käyttövirheitä ja kellokohtaisten käyttöohjeiden noudattamatta jättämistä.

-Itse kellon tai ajannäytön aiheuttamia minkäänlaisia epäsuoria vahinkoja.

*)Aiheutuneita korjauskustannuksia voi olla mahdollista esittää omalle vakuutusyhtiölle, vakuutusehtojen täyttyessä.